Ашу
- Фильм жайлы ақпарат
-
Фильм жайлы ақпарат
Фильмнің қысқаша мазмұны
Наннан йогуртқа дейін және шараптан сірке суына дейін кейбір кең таралған азық-түлік өнімдерін өндіруде қолданылатын химиялық процеспен танысыңыз.
Маңызды деректер
- Ашыту – қант және өзге де азық-түліктердің микроағзалар арқылы басқа өнімдерге айналу процесі.
- Мұндай реакцияға жиі түсетін микроағзаларға көбіне зең саңырауқұлақтары, бактерия және ашытқылар кіреді.
- Шарапты ашыту үшін оттегі жетіспеген кезде, жүзім шырынына ашытқы қосады.
- Ашытқылар ферменттер түзеді, олар табиғи қантты этанол мен көмірқышқыл газына ыдыратады.
- Транскрипт
-
Транскрипт
Ол сүтті ірімшікке, жүзімді шарапқа және арпа қосылған қайнаған суды сыраға айналдырады.Бұл өзгеріст...Толық транскриптті көру немесе жүктеу үшін жүйеге кіріңіз.
- Ұқсас фильмдер
-
Ұқсас фильмдер