Тұз: Тағам консерванты
- Фильм жайлы ақпарат
-
Фильм жайлы ақпарат
Фильмнің қысқаша мазмұны
Тұз мыңдаған жылдар бұрын, тағамды сақтаудың жолы ретінде анықталды. Ол мұны қалай жасайды? Тұз тағы нені сақтайды?
Маңызды деректер
- Азық-түліктер бактерия мен саңырауқұлақ әсерінен бұзылады.
- Тұз – өте тиімді сақтау көзіне жатады, өйткені ол бактериялардың өсіп кетуін болдырмайды.
- Египеттіктер тағамдарды тұз арқылы сақтауға болатынын анықтаған, сондай-ақ тұз мумия жасауда қолданылды.
- Осмос – судың концентрациялық градиентпен қозғалуы.
- Транскрипт
-
Транскрипт
Тағам бактерия мен көгеру әсерінен бұзылады.Мұндай микроағзалар қызанақ сияқты 50 пайыз судан тұраты...Толық транскриптті көру немесе жүктеу үшін жүйеге кіріңіз.
- Ұқсас фильмдер
-
Ұқсас фильмдер